Zonnestroom zonder eigen panelen. Maak (Nieuw) Roden duurzaam.

Dit project is voor alle inwoners van Roden en Nieuw-Roden die wél zonnestroom willen, maar géén zonnepanelen op hun eigen dak kunnen of willen leggen.

Dit postcoderoosproject zorgt voor lokale, groene energie voor een goede prijs. Win-win: u helpt mee om uw dorp te verduurzamen én bespaart gelijktijdig kosten op de energieprijs. En dat zonder eigen panelen en het gedoe wat daarbij komt kijken!

  • Zonnepanelen zónder eigen dak
  • Meedoen zónder hoge investeringskosten
  • Jaarlijks korting op uw stroomrekening
  • Makkelijk overstappen
  • Werk samen aan een duurzaam (Nij) Roon

Hoe werkt het?

Voor dit project plaatsen we in totaal 480 zonnepanelen. Hiermee wekken we voldoende stroom op voor 48 huishoudens. Huishoudens kunnen meedoen voor het aantal kWh dat ze per jaar nodig hebben. Zodra er voldoende huishoudens hebben ingetekend op de stroom starten we met de aanleg en zijn we binnen twee maanden klaar.

15 jaar lang korting op uw energierekening

Als u deelneemt dan krijgt u via de postcode-regeling korting op uw energierekening. Per opgewekte kWh krijgt u 4 cent. Doet u mee voor 3000 kWh dan krijgt u 4 x 3000 = € 120,- per jaar terug van uw energierekening. Hiervan bent u 15 jaar verzekerd.

Geen eenmalige hoge kosten

De panelen worden aangeschaft door ons. U heeft dus geen hoge eenmalige kosten. De eenmalige administratiekosten voor het meedoen verrekenen we met de opbrengsten uit het eerste jaar. Dit is 1 cent per kWh. Dus in het geval dat u 3000 kWh verbruikt houden we in het eerste jaar 1 x 3000 = € 30,- in. De overige jaren krijgt u gewoon 4 cent per kWh.

Meedoen

U kunt uw interesse aangeven via het formulier onderaan deze pagina. Vervolgens krijgt u een plekje op de lijst. Wacht niet te lang met aanmelden. Want wie het eerst komt, het eerst maalt. Er staan op dit moment 10 personen op de wachtlijst. Er kunnen 30 leden meedoen. Zodra er voldoende deelnemers op staan, plaatsen we de panelen binnen 2 maanden.

Bereken uw korting

Looptijd
jaren
Eenmalige administratiekosten
Belastingvoordeel eerste jaar
Belastingvoordeel vanaf tweede jaar
Totale voordeel

Deelnemer aan het woord

Ik wil graag een bijdrage leveren aan de duurzame ontwikkeling, liefst door zonnepanelen te leggen. Op mijn eigen huis gaat dat niet. Via het project in Langelo, lukt dit wel. Dit project is voor mij een mooie manier om mensen in mijn buurt te leren kennen, die hier ook mee bezig zijn. We hebben dit zonnedak met 10 gezinnen samen. Het is een mooie ervaring om dit samen te doen. En zonder panelen op mijn dak heb ik nu toch mooi zonnestroom!

Titia Siertsema uit Norgdeelnemer zonnedak Langelo


Eerdere succesprojecten

Bij projecten in andere dorpen van de gemeente Noordenveld zat de wachtlijst snel vol.

Zonnedak Langelo

In Langelo is het eerste collectieve zonnedak gerealiseerd. 12 enthousiaste bewoners uit Langelo en Norg zijn de deelnemers aan de nieuwe energiecoöperatie Langelo.

Lees meer

Zonnepark Halo in Langelo

In de zomer van 2020 is zonnepark Halo gerealiseerd naast de gasopslag van de NAM in Langelo. Het park omvat 3228 zonnepanelen met een totaal vermogen van 1,081 MWp, wat voldoende stroom oplevert voor het gemiddelde jaarlijkse gebruik (3.500 kWh) van 264 huishoudens.

Lees meer

Zomerbad Peize

Het zonnepark ligt naast de ingang van het Zomerbad Peize.  216 panelen voor de energie van het zwembad en 18 huishoudens.

Lees meer

Online informatie-avond

Tijdens onze informatieavonden vertellen we meer over het project. Er komt aan bod wat de voordelen zijn, hoe de regeling werkt en hoe u mee kunt doen. En er is natuurlijk ruimte om vragen te stellen.

De informatie-avonden zijn online. U kunt zich opgeven onderaan deze pagina. 

Online bijeenkomst

Dinsdag 9 maart 2021 om 19:30

Dinsdag 16 maart 2021 om 19:30

Doe ook mee

Er is een beperkt aantal plekken om mee te doen aan dit project. Mensen die zich als eerst aanmelden komen als eerst in aanmerking.

Als u zich aanmeldt voor de wachtlijst bent u nog niet verplicht om mee te doen. Bij start van het project nemen we contact met u op om details met u door te nemen. U beslist dan pas of u definitief meedoet.

Wilt u meedoen, heeft u een vraag of wilt u graag een informatieavond bijwonen? Vul het formulier in of neem contact op met ons via info@noordseveld.nl of de projectspecialist op 06 28 22 54 97.

Aanmeldformulier


Mij aanmelden voor de wachtlijstDe online bijeenkomst bijwonen op dinsdag 9 maart 2021 19:30De online bijeenkomst bijwonen op dinsdag 16 maart 2021 19:30