Eerste postcodeproject van NoordseVeld op Rozen gaat van start

Het is zover: binnenkort wordt de zonneweide bij het Zomerbad in Peize gerealiseerd. Van de 432 zonnepanelen is de helft voor het zwembad bestemd en de overige 216 panelen voor een postcoderoosproject. Dit houdt in dat mensen die zelf om welke reden dan ook geen panelen op eigen dak kunnen of willen installeren en toch zelf stroom willen opwekken, kunnen deelnemen aan zo’n project, mits ze in dezelfde of een aangrenzende postcode wonen.

Voor Peize houdt dat in, dat mensen in postcode 9321, 9315, 9314, 9301 en 9304 kunnen deelnemen.

Als dit project is gerealiseerd, gaan we direct door met het volgende project, dat in het postcodegebied van Roden komt. Daarna komen er nog meer projecten, zodat elke inwoner van Noordenveld de kans krijgt om deel te nemen.

Indien u wilt deelnemen aan zo’n project, kunt u zich hier (nog geheel vrijblijvend) aanmelden. Ook als u niet in een postcodegebied van Peize woont, willen we graag weten, waar de mogelijke deelnemers wonen. U bent nog tot niets verplicht, als u dit formulier instuurt. Het geeft ons ook een idee, waar we de volgende projecten moeten plannen.

Deelnemen aan dit project wil zeggen, dat u deelneemt voor niet meer dan uw elektriciteitsverbruik. Rekenvoorbeeld: uw verbruik is 3000 kWh. U betaalt dan eenmalig  1% van de kosten van installatie; dat is € 30,-. Daarmee wordt er 15 jaar gegarandeerd stroom voor u opgewekt door de zonnepanelen en hoeft er over die stroom geen energiebelasting te worden betaald. 

De stroom wordt geleverd aan ons eigen energiebedrijf Energie VanOns. Om de energiebelasting te verrekenen op uw jaarafrekening, dient u dus ook klant te zijn van Energie VanOns. Als u nog moet overstappen en dat door ons wilt laten regelen, mail ons. U kunt zich hier ook zelf aanmelden bij Energie VanOns.

Voor eventuele vragen over NoordseVeld op Rozen kunt u ons mailen via nor@noordseveld.nl.