Contract getekend voor aanleg zonnepark Zomerbad Peize

Vrijdag 17 april heeft de energiecoöperatie Noordseveld op Rozen het contract getekend met Engie uit Roden voor de aanleg van het zonnepark bij het zwembad in Peize. De bouw van het park gaat over enkele weken beginnen en zal ongeveer vier maanden duren. De voorbereidingen voor de aanleg zijn al gestart.

Het project is een lokaal initiatief van het zwembad van Peize en de Energiecoöperatie NoordseVeld, die zich ten doel stelt Noordenveld te verduurzamen. Het zonnepark gaat de helft van de opgewekte stroom leveren aan het zwembad, dat hiermee duurzaam verwarmd kan worden. De andere helft van de stroom is beschikbaar voor bewoners uit Peize en omgeving, die wel graag zelf stroom willen opwekken, maar geen panelen op eigen dak kunnen of willen leggen.

De te plaatsen zonnepanelen zijn lokaal geproduceerd door Elsun (uit Roden) en de uitvoering vindt plaats door Engie, een lokaal installatiebedrijf. Met recht kan hier gesproken worden over een lokaal project. De ondertekening werd dan ook gevierd met een gebakje van Ons belang, de voormalige coöperatieve bakkerij uit Peize.