NoordseVeld “Op Rozen”

Het bestuur is bezig met het selecteren van geschikte daken in de gemeente Noordenveld waar Energiecoöperatie NoordseVeld zonnepanelen op kan leggen. De inwoners van de gemeente Noordenveld kunnen profiteren van zonne-energie “op andermans dak”. Deelnemers hebben een zeer beperkte inleg, die ze in het eerste jaar alweer terugverdienen. Hierdoor wordt de regeling voor vrijwel iedere inwoner van Noordenveld toegankelijk. De regeling is landelijk bekend als de regeling verlaagd tarief of de “postcoderoosregeling”, zie https://www.postcoderoosregeling.nl. De dakeigenaar krijgt dan een vergoeding per geproduceerde KWh.

In Noordenveld zijn zes daken geselecteerd en de helft van het zonnepark bij het Zomerbad Peize. Voordat er panelen kunnen worden aangebracht op een dak, moet er nogal wat geregeld worden, denk aan een sterkteberekening, aansluiting op het elektriciteitsnet, diverse contracten, etc. 

Het bestuur heeft besloten een aparte coöperatie op te richten voor alle postcoderoosdaken: “NoordseVeld op rozen U.A.”. De nieuwe coöperatie exploiteert de stroom van alle daken ten behoeve van de postcoderoosregeling. Het idee is klein te beginnen en steeds meer geschikte daken toe te voegen. De eerste locaties zijn het Zomerbad Peize (216 panelen) en een dak op het industrieterrein in Peize (500 panelen). De financiering (lening) is nog in behandeling. Uiteraard wordt alle stroom van de daken geleverd aan