Opening Zonnedak Langelo

In Langelo is op 19 januari het eerste zonnedak van energiecoöperatie NoordseVeld in productie genomen. Dit postcoderoosproject omvat 150 zonnepanelen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de sneeuw zorgde de zon ervoor dat de tien deelnemers aan de nieuwe coöperatie hun eerste zonnestroom konden produceren. Het moment werd formeel bekrachtigd door voorzitter Richard Ton van NoordseVeld. Hij droeg de voorzittershamer over aan Eddy de Vries, bestuurslid van de nieuwe coöperatie.

Gedeputeerde Tjisse Stelpstra was gekomen om dit eerste resultaat samen met aanwezigen te vieren. Hij benadrukte dat de coöperatieve beweging in Drenthe volop in ontwikkeling is en dat voorbeelden als het zonnedak Langelo anderen zullen inspireren om dit goede voorbeeld te volgen. Hij feliciteert NoordseVeld met deze mooie prestatie.

Woorden van waardering waren er ook van Paul Geesink van installateur Mebatherm, het bedrijf dat het zonnedak heeft aangelegd. Dankzij de goede samenwerking tussen alle partijen is dit project snel en vakkundig gerealiseerd.

Het bestuur van de nieuwe opwekcoöperatie bestaat uit:

  • Titia Siertsema, voorzitter
  • Eddie de Vries, penningmeester
  • Susanne Ton, secretaris

Nadere informatie over dit project is op te vragen bij NoordseVeld. Mail dan naar info@noordseveld.nl.

NoordseVeld is trots op de realisatie van dit project. Daarom gaat de coöperatie volop door met het realiseren van nieuwe projecten. Geïnteresseerden kunnen zich inmiddels aanmelden voor het zonnepark Halo, dat met 2250 zonnepanelen ruim tien keer zo groot moet worden als zonnedak Langelo. Voor meer informatie kunt u terecht op deze website onder de tab ‘Projecten/Halo’.